منتدى نور الحياة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا
منتدى نور الحياة

اخبار . رياضة . فن .فيديو. طب. برامج. موضة. طفل. حوادث. بحث. فيس .بوك . تويتر. يوتيوب. جوجل . ادنس. ربح .نت .افلام . ترانيم . مسرحيات. عظات
 
البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  الرئيسيةالرئيسية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 فخدة ضاني في الفرن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
merola3
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 1470
نقاط : 5616
السٌّمعَة : 26
تاريخ التسجيل : 10/06/2012
الدولة : أسوان

مُساهمةموضوع: فخدة ضاني في الفرن    الجمعة أكتوبر 26, 2012 5:25 pm












فخدة ضاني في الفرن

































النهارده أول أيام عيد الأضحى المبارك،
هنقدم لكم طريقة جامدة جدا وسهلة لتقديم الفخدة الضاني، وكمان أسهل طريقة .







المقادير:



فخدة ضاني
فصوص ثوم
حبات قرنفل
فلفل أسود صحيح




لعمل التتبيلة:



كوب مية بصل
كوب ونصف عصير طماطم
ملعقة صغيرة (زعتر - روز ماري - كركم - بهارات)
1/ 4 كوب زيت
2 ملعقة خل
ملح وفلفل




لعمل الحشو:






(2 بصلة + 2 جزر + حزمة كرفس + ملح وفلفل + زعتر وروز ماري + حبهان)
1/ 2 كوب شوربة

الطريقة:



1-أول حاجة افتحي الفخدة من النصف وخرّميها بالسكينة من جوه وبره، واغرزي في الأخرام دي فصوص الثوم والفلفل الصحيح والقرنفل.

2- اعملي التتبيلة؛ اخلطي مية الطماطم ومية البصل والزيت والملح والفلفل والزعتر والروز ماري والكركم والبهارات والخل.

3- صبي التتبيلة دي في الفخدة من بره وجوه، ووزعيها في الفخدة كويس أوي، وحطيها في التلاجة ليلة كاملة.

4-بعد
كده قطعي البصل والجزر مكعبات كبيرة، واخلطيهم مع بعض وتبليهم بالملح
والفلفل والحبهان والزعتر والروز ماري، وبعدين احشي الفخدة بالخليط ده.

5-لفي
الفخدة بخيط سميك كويس أوي واربطيها، وشوّحيها على جريل أو في صينية فيها
شوية زيت، ولفّيها من كل الأجناب لمدة دقيقة على كل جانب.

6 - وبعدين
قطّعي مجموعة خضراوات تانية (بصل، وجزر، وكرفس، وبطاطس، وورق لورا،
وحبهان، وقرفة)، وحطيهم في صينية، وحطي عليهم الفخدة، واسقيها بالشوربة،
ودخّليها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة نصف ساعة.

7-بعد كده
طلّعيها وغطيها بورق فويل، ودخّليها الفرن مرة كمان لمدة ساعة ونصف، على
درجة حرارة 180، وعلشان تتأكدي إنها استوت ممكن تدخّلي فيها سكينة، ولو
خرجت نظيفة يبقى كده استوت كويس.

8 - طلّعيها من الفرن، وفكي الخيط من عليها، وحطيها على طبق التقديم، وقدميها مع رز بالخلطة..
بالهنا والشفا.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مورا بنت الملك
مرشح للاشراف
مرشح للاشراف
avatar

عدد المساهمات : 929
نقاط : 3561
السٌّمعَة : 33
تاريخ التسجيل : 19/09/2012
العمر : 21

مُساهمةموضوع: رد: فخدة ضاني في الفرن    الأحد نوفمبر 25, 2012 7:37 am

شكراااااااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mariowasfy
عضو برونزى
عضو برونزى


عدد المساهمات : 237
نقاط : 1957
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 24/08/2013
العمر : 21

مُساهمةموضوع: رد: فخدة ضاني في الفرن    الأحد أغسطس 25, 2013 10:57 pm

شكرا جدا جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سامية بنت الفادى
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 2960
نقاط : 6366
السٌّمعَة : 29
تاريخ التسجيل : 02/12/2012

مُساهمةموضوع: رد: فخدة ضاني في الفرن    السبت ديسمبر 07, 2013 12:54 pm

ربنا يباركك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فخدة ضاني في الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى نور الحياة  :: عالم الأسرة والمجتمع - Family and community world :: الأطباق الرئيسية والحلويات-
انتقل الى: