منتدى نور الحياة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا
منتدى نور الحياة

اخبار . رياضة . فن .فيديو. طب. برامج. موضة. طفل. حوادث. بحث. فيس .بوك . تويتر. يوتيوب. جوجل . ادنس. ربح .نت .افلام . ترانيم . مسرحيات. عظات
 
البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  الرئيسيةالرئيسية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

  طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
merola3
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 1470
نقاط : 5616
السٌّمعَة : 26
تاريخ التسجيل : 10/06/2012
الدولة : أسوان

مُساهمةموضوع: طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور   الأربعاء أبريل 09, 2014 9:25 pm




طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ  بالصور

عمل الفسيخ فى المنزل

المقادير
كيلو سمك بورى طازج
- كيس ملح خشن
- ملعقه كبيرة شطه


طريقة عمل الفسيخ

 تجيبي سمك بوري الطازج يعني الثلاث سمكات يطلعوا حوالي كيلو وشوية
وبعدين يتغسلوا كويس جدا وخصوصا من جوا الخياشيم  وبعدين تسيبيهم في المصفاة لحد ما ينزلوا كل الميه اللي فيهم وبعدين تفرديهم علي ورق مطبخ علي اي صينية مفرودة لحد ما ينشفوا خالص
بعدين تجيبي كيس كبير من الاكياس بتاعة الثلاجة وتحطي فيها شوية ملح في الا رضية وبعدين تمسكي السمكة جوا الكيس وتملي الخياشيم ملح وطبعا الملح اللي هيقع هيبقي جوا الكيس وتكملي بقيت السمك بنفس الطريقة وبعدين ترصيهم مع بعض وترشي عليهم كلهم من برة وحواليهم ملح لو هما حوالي كيلو هتحطي تقريبا نصف علبة الملح الساسا وبعد كده تلفيهم كويس بحيث تطلعي الهوا من الكيس وتكتميهم مع بعض


1  إشتري السمك و أغسلي خياشيمه جيداً جدا لمده لا تقل عن خمس إلي ستة
دقائق لكل سمكه تحت الماء إلى أن يصبح لون الخياشيم أبيض تقريباً








و بعدها ندخل مرحلة التجفيف بما لا يقل عن أربعه و
عشرين ساعه

نحضر صينيه و نفرشها ورق ابيض حتى يمتص الماء الخارج من
السمك


و طبعا كل كم ساعه بنغير الورق و نقلب السمك على جمب آخر
بحيث يتعرض من جميع جوانبه للهواء علشان ينشف



نرص السمك رأس جمب ذيل . يعني خلف خلاف السمكه رأسها بجانب
ذيل التانيه



ثم نرش باقي الكميه ( بقية ثلثي الكيس و ليس بقية الكيس كله ) التي سنستخدمها فوق و تحت و بجانب
السمك هكذا :



صوره أخرى :




انتهى التمليح الآن و نغلق الكيس جيد جداً و كوني حريصه على عدم بقاء الهواء فيه و
لفيه في أكتر من كيس فوق بعض



أنا أضعه في حوالي سبعه او ثمانية اكياس لضمان الحراره اولاَ و عدم دخول الهواء ثانياً

صورة السمك بعد الإنتهاء من تمليحه و لفه جيداً :




صورته فور إزالة الملح عنه



لونه أبيض و لامع قريب من الفضي و هذه علامه انه جيد تم تمليحه بشكل نظيف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عصام بكار
عضو مميز
عضو مميز
avatar


عدد المساهمات : 10884
نقاط : 15832
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/03/2014
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور   الأربعاء أبريل 09, 2014 9:31 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
علا المصرى
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 18120
نقاط : 25301
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 01/05/2014
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور   الثلاثاء مايو 13, 2014 1:56 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
علا المصرى
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 18120
نقاط : 25301
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 01/05/2014
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور   الأربعاء يونيو 25, 2014 12:14 am

مرور طيفكم الراقي يرسم الابتسامة على وجهي
أشكركم لحضوركم الجميل لكل جديدي
و لردودكم الرقيقة التي تزيد حروفي وكلماتي
جمالا ساحرا و عبيرا ورديا
دمتم بكل الحب والخير
في كل لحظاتك الجميلة
تشكراتي و احتراماتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امين
مشرف
مشرف
avatar


عدد المساهمات : 11711
نقاط : 16051
السٌّمعَة : 58
تاريخ التسجيل : 28/12/2012
العمر : 32
الدولة : http://www.ahladalil.net/

مُساهمةموضوع: رد: طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور   الأربعاء يونيو 25, 2014 10:09 pm

كل الشكر والتقدير على مجهودك الرائع والمميز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة تخليل السمك البورى لعمل الفسيخ بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى نور الحياة  :: عالم الأسرة والمجتمع - Family and community world :: الأطباق الرئيسية والحلويات-
انتقل الى: