منتدى نور الحياة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا


أهلا وسهلا بك إلى منتدى نور الحياة .
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

البوابة
  • اليومية
  • الرئيسية
  • مكتبة الصور
  • س .و .ج
  • المجموعات
  • التسجيل
  • دخول

  • منتدى نور الحياة  :: عالم الأسرة والمجتمع - Family and community world :: الأطباق الرئيسية والحلويات

    صفحات الموضوعصفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية
    شاطر

    الإثنين يونيو 25, 2012 11:24 pm
    المشاركة رقم:
    مشرفة
    مشرفة

    avatar

    إحصائية العضو

    عدد المساهمات : 1470
    نقاط : 5550
    السٌّمعَة : 26
    تاريخ التسجيل : 10/06/2012
    الدولة : أسوان
    مُساهمةموضوع: أكلات صيامى بالصور


    أكلات صيامى بالصور








    سلطة القرنبيط


    المقادير

    ثمرة قرنبيط صغيرة
    حزمة بقدونس
    فصوص توم
    جزرة صفراء كبيرة
    ثمرة فلفل رومى
    قليل من الملح
    1 ملعقه صغيرة كمون ناعم
    1/4 معلقه صغيرة شطة
    1 ليمونه
    2 معلقة طحينه

    الطريقة

    تنظف القرنبيطه و تقشر العيدان و تسلق فى ماء مغلى بالملح و الكمون
    يصفى القرنبيط من الماء جيدا ثم يهرس
    يضاف أليه الملح و الكمون و الشطه و الثوم المدقوق و البقدونس المفرى ( او مقطع قطع صغيره )
    اضافة عصير الليمون و بشر الجزرة و بشر الفلفل الرومى
    يتم عمل الطحينه و أضافتها للخليط السابق و تقليب الخليط
    يغرف فى طبق و يقدم باردا

    ***************

    كفتة البطاطس




    المكونات

    بطاطس مسلوقة ومقشرة "كيلو تقريبا"
    بقسماط
    دقيق
    ملح وفلفل ابيض

    مكونات الحشو

    صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
    زيت زيتون
    بصل
    زبيب
    بقدونس مفروم
    شبت مفروم

    الطريقة  

    يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والفلفل والدقيق، ويخلط .
    يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب .
    يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب .
    يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت .
    يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .

    **********


    صلصة الريحان



    المقادير  

    -حوالي 2 كبايه اوراق ريحان ( تباع فى السوبر ماركت )
    -تلت ( 3/1 ) كبايه عين جمل مكسر أو صنوبر او سودانى
    ( رأيي الشخصى الصنوبر بتطلع احلي من عين الجمل )
    -3 أو اربع فصوص توم
    -نصف كبايه زيت زيتون
    - لو فطارى نصف كباية جبنه رومى مبشوره

    الطريقة

    حطى ورق الريحان فى الخلاط شويه شويه ( يعنى مش كل المقدار مره واحده ) .. و اضربيهم لغاية ما يبانلهم صاحب
    ( هنا لو فطارى تحطى الجبنه و تضربي تانى )
    حطى التوم و المكسرات و استمري فى الضرب
    من غير ما تطفى الخلاط ابتدى حطى الزيت ببطء
    شوية ملح لو تحبي
    اضربي كله الى ان يصبح مثل الكريمة

    خطير مع مكرونه مسلوقه
    [b]
    [/b]

    أو يتدهن بيه عيش و يتسخن تحت griller و بعدين تحطى فوقيه طماطم متقطعه صغير و بصل احمر و يرجع تحت الgriller تانى بسرعه يادوب الطماطم تسخن شويه بس .

    ممكن يتشال في برطمان فى التلاجه بشرط يتغطى سطحه بشوية زيت و يتقفل كويس .
    ممكن كمان يتجمد فالفريز فى البتاعه البلاستك بتاعة مكعبات التلج دى . بس لو عاملينه فطارى و عايزين تجمدوه ما تحطوش الجبنه فيه . لما تطلعيه و تيجى تستعمليه ابقي حطيله الجبنه بعد ما يسيح .



    ************
     
    لازانيا بالخضار



    دى بقي انا شخصيا احبها اكتر من النوع اللي باللحمه حتى و احنا فاطرين . بس معلش مفيش معايير بالظبط يعنى لانى باطبخها بالبركه .

    المقادير
    شرايح لازانيا
    برطمان الريحان اللي عملناه من شوية
    زيتون مفروم . بس مش ضرورى للوصفه و ممكن تحطوا زتون صاحى لو تحبوا .
    صوص مكرونه عادى . كتروا منه و ماتعملهوش تخين اوى .. خليه خفيف شويه .
    طماطم متقطعه شرايح


    الخضار  

    ممكن تستعملوا اى خضار تحبوه : بسله، جزر، بروكلى متقطع صغير، فلفل اخضر ( متقطع حلقات ) ، كوسه متقطعه شرايح، بطاطا ( متقطعه شرايح رفيعه ) ، قرع ( يتقطع شرايح رفيعه ) ، ماشروم ( متشوح خفيف فى زيت و توم ) ، باذنجان ( اما مقلي او مدهون بزيت و يتسوى فالفرن شويه قبل ما يتحط فاللازانيا ) ، سبانخ ( تتسقط فىمية بتغلى دقيقه و تتشال .. تتصفى و ممكن تتفرم او تتحط بورقها صاحى )


     
    الطريقه  
    [b]
    [/b]

    + شوية من الصلصه تتحط فى قعر الصينيه و فوقيها شريحة لازانيا
    + تتدهن شريحة اللازانيا بشوية صلصة ريحان
    + حطى نوع من انواع الخضار اللي هتستعمليها و رشي شوية فلفل اسود
    + شريحه تانى لازانيا و تتدهن بالزيتون المفروم لو هتستعمليه .. اوتتدهن ريحان تانى .
    + نوع خضار آخر و هكذا لغاية ما آخر طبقه تكون شريحة لازانيا .
    + لو هتستعملى القرع او بطاطا حطى مع الطبقه دى شوية صلصه .
    + الطبقه الأخيره حطى عليها حلة الصوص كلها . فوق الصلصه وزعى شرايح الطماطم و رشي عليهم فلفل اسود .
    + لو تحبى ممكن تحطى ورقة ريحان فوق كل طماطمايه . بس لازم تحطى زيت زيتون فوق البازيل .
    تتخبز فى الفرن على حوالى 200 درجه لمدة نص ساعه تقريبا .



    **********

    فطاير مقلية محشية سمك




    المقادير  

    العجين  


    كوب دقيق
    2/1 كوب نشا
    ملعقة صغيرة ملح
    ملعقة كبيرة زيت
    4/3 كوب ماء

    الحشو  
    ملعقة كبيرة زيت
    بصل مفروم
    ملح و فلفل
    ملعقة صغيرة كمون
    ملعقة صغيرة كزبرة
    ملعقة صغيرة شطة حسب الرغبة  
    ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
    ملعقة كبيرة ريحان مفروم
    سمك فيليه
    زيت للقلي

    الطريقة  

    - يُخلط الدقيق مع النشا ، الملح و يُقلب جيدا  
    - يُضاف الزيت للخليط مع العجن  
    - يُضاف الماء تدريجياً للعجين مع الاستمرار في العجن حتي يُصبح عجين متجانس .
    - يُترك العجين ليرتاح ثم يُفرد علي سطح أملس مرشوش بالدقيق  
    - يُسخن زيت في مقلاة علي النار ثم يُضاف البصل و يُتبل بالملح و الفلفل و الكمون ، الكزبرة  
    - يُقطع السمك إلي شرائح بالطول ثم يُضاف للخليط مع إضافة البقدونس ، الريحان و يُقلب  
    - يُرفع ثم يُترك ليبرد ثم يُستخدم في الحشو  
    - يُقطع العجين علي هيئة دوائر أو حسب الرغبة ، يُدهن بالبيض ثم يُوضع الحشو و تُلف  
    - تُقلي الفطائر في الزيت الغزير الساخن حتي تُصبح ذهبية اللون  
    - تُرفع علي ورق نشاف لامتصاص الزيت الزائد ثم تُقدم ساخنة  

    وبألف هنا وشفا
    بالهنا و الشفا





    الموضوع الأصلي : أكلات صيامى بالصور // المصدر : منتديات أحلى حكاية // الكاتب: merola3


    توقيع : merola3





    الجمعة أكتوبر 12, 2012 6:00 pm
    المشاركة رقم:
    نائبة المدير
    نائبة المدير

    avatar

    إحصائية العضو

    عدد المساهمات : 4652
    نقاط : 9859
    السٌّمعَة : 104
    تاريخ التسجيل : 02/08/2012
    العمر : 27
    الدولة : مصر
    مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور


    أكلات صيامى بالصور


    شكرا على الموضوع




    الموضوع الأصلي : أكلات صيامى بالصور // المصدر : منتديات أحلى حكاية // الكاتب: مارو بنت المعمودية


    توقيع : مارو بنت المعمودية





    الأحد أغسطس 25, 2013 11:13 pm
    المشاركة رقم:
    عضو برونزى
    عضو برونزى


    إحصائية العضو

    عدد المساهمات : 237
    نقاط : 1891
    السٌّمعَة : 1
    تاريخ التسجيل : 24/08/2013
    العمر : 21
    مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور


    أكلات صيامى بالصور


    شكرا جدا جدا




    الموضوع الأصلي : أكلات صيامى بالصور // المصدر : منتديات أحلى حكاية // الكاتب: mariowasfy


    توقيع : mariowasfy





    الثلاثاء أكتوبر 08, 2013 9:03 am
    المشاركة رقم:
    مديرة الموقع
    مديرة الموقع

    avatar

    إحصائية العضو



    عدد المساهمات : 15161
    نقاط : 27207
    السٌّمعَة : 144
    تاريخ التسجيل : 27/06/2012
    العمر : 24
    مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور


    أكلات صيامى بالصور


    رائع جدا يا قمر




    الموضوع الأصلي : أكلات صيامى بالصور // المصدر : منتديات أحلى حكاية // الكاتب: مارينا قمر المنتدى


    توقيع : مارينا قمر المنتدى





    السبت ديسمبر 07, 2013 1:37 pm
    المشاركة رقم:
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة

    avatar

    إحصائية العضو

    عدد المساهمات : 3103
    نقاط : 6729
    السٌّمعَة : 29
    تاريخ التسجيل : 02/12/2012
    مُساهمةموضوع: رد: أكلات صيامى بالصور


    أكلات صيامى بالصور


    ربنا يباركك




    الموضوع الأصلي : أكلات صيامى بالصور // المصدر : منتديات أحلى حكاية // الكاتب: سامية بنت الفادى


    توقيع : سامية بنت الفادى





    صفحات الموضوعصفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية



    الــرد الســـريـع
    ..



    الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 20 ( الأعضاء 3 والزوار 17)



    تعليمات المشاركة
    صلاحيات هذا المنتدى:
    لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

    BB code is متاحة
    كود [IMG] متاحة
    كود HTML معطلة