منتدى نور الحياة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك

شكرا

منتدى نور الحياة

اخبار . رياضة . فن .فيديو. طب. برامج. موضة. طفل. حوادث. بحث. فيس .بوك . تويتر. يوتيوب. جوجل . ادنس. ربح .نت .افلام . ترانيم . مسرحيات. عظات
 
البوابةاليوميةالرئيسيةمكتبة الصورس .و .جالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
merola3
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد المساهمات : 1470
نقاط : 5644
السٌّمعَة : 26
تاريخ التسجيل : 10/06/2012
الدولة : أسوان

مُساهمةموضوع: طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور   الأربعاء يونيو 27, 2012 1:43 pm









المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسموها ( نخاله )


طريقة التحضير :



نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب





ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه


نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل



بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه





ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..



وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك



لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولا باليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..


نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى





على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم اللى انتوا شفتوه وطبعا الحجم اختيارى
نشغل الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج


فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى
280درجه مئويه

واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه

نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف

مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين

لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا

وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز

ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا

(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف )





وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما

واليكم النتيجه


وبالف هنا وشف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مارو بنت المعمودية
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar


عدد المساهمات : 4616
نقاط : 9845
السٌّمعَة : 104
تاريخ التسجيل : 02/08/2012
العمر : 27
الدولة : مصر

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور   الجمعة أكتوبر 12, 2012 6:13 pm

شكرا على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mariowasfy
عضو برونزى
عضو برونزى


عدد المساهمات : 237
نقاط : 1985
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 24/08/2013
العمر : 21

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور   الأحد أغسطس 25, 2013 11:11 pm

شكرا جدا جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مارينا قمر المنتدى
مديرة الموقع
مديرة الموقع
avatar




عدد المساهمات : 15109
نقاط : 27145
السٌّمعَة : 144
تاريخ التسجيل : 27/06/2012
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور   الثلاثاء أكتوبر 08, 2013 8:55 am

رائع جدا يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سامية بنت الفادى
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 2960
نقاط : 6394
السٌّمعَة : 29
تاريخ التسجيل : 02/12/2012

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور   السبت ديسمبر 07, 2013 1:30 pm

ربنا يباركك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل العيش البلدى المصرى فى البيت بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى نور الحياة  :: عالم الأسرة والمجتمع - Family and community world :: الأطباق الرئيسية والحلويات-
انتقل الى: